Ö N C Ü - İ S G

Bekleyiniz...

  • Alibaba Mah. Mehmet Akif Ersoy Cad. Duygu Sitesi Altı No:38/A Merkez/Sivas
  • 0543 408 00 80

Kişisel Koruyucu Donanım KKD Nedir?

Kişisel Koruyucu Donanım KKD Nedir?
Dünyada ve ülkemizde iş kazaları sebebi ile ölümler ve yaralanmalar hızla artmaktadır (ILO verileri) ve bu artışı kişisel koruyucu donanım(KKD) kullanımı ile azaltabiliriz. Ülkemiz iş kazaları istatistiklerine göre oldukça kötü durumda. Avrupa’da ve Dünya’da ilk sıralarda yer almaktayız. Güvenli çalışma ortamı yaratma bilincini henüz kavrayamamış olmamız ülkemizde iş kazalarının fazla olmasının sebeplerinden biridir.
 
Sağlıklı ve güvenli iş ortamının temelinde ortamdaki risklerin “Risk Analizi” yaparak tespit edilmesi ve risklerden topluca korunmayı sağlayacak uyarıcı sistemlerle, iş organizasyonları ve uygun çalışma yöntemleri ile yok edilmesi sağlanmalıdır. Ancak tehlikenin cinsi, ortam koşulları nedeniyle riskle kaynağında müdahale edilemeyen durumlarda kişinin sağlığının ve güvenliğinin sağlanması için Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) kullanılmalıdır. İş güvenliğinde yapılması gereken ilk uygulama risk kaynağını ortadan kaldırmaktır fakat ülkemizde ilk akla gelen kişisel koruyucu donanımlardır.
 
Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) Nedir?
6331 sayılı İş Kanunun 30 uncu maddesi ve 89/656/EEC sayılı direktif esas alınarak hazırlanmış olan Kişisel Koruyucu Donanımların İş Yerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik sanayiden sayılan ve İş Kanunu kapsamına giren iş yerlerinde uygulanmaktadır. KKD’ler çalışanların güvenli ve sağlıklı çalışmalarını sağlamak amacıyla yapılan işe uygun risklere koruyucu olarak, mevcut şartları daha iyiye taşımak için tasarlanmış kişi tarafından giyilebilen, takılabilen teçhizat veya cihazdır.
 
Kişisel Koruyucu Donanımların Özellikleri Nasıl Olmalıdır?
Kişisel koruyucu donanımlar bir tehlike kaynağı oluşturmamalıdır ve tam koruma sağlamalıdırlar.
KKD kullanılan işe tam uygun olmalıdır ve ergonomik özelliklere sahip olması gerekmektedir.
Kullanımı kolay, bakım ve temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.
İşveren kişisel koruyucu donanımın doğru kullanılması için gerekli eğitimleri vermelidir.
Çalışanlar kkd’leri amacına ve talimatlara uygun bir şekilde kullanmalıdır.
 
 
Kişisel Koruyucu Donanımların Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?
Kişisel koruyucu donanımların doğru koruma sağlayabilmesi için işe uygun, amacına yönelik olması gerekmektedir. Hangi alanlarda kullanılabileceği, bakım ve temizliği, nasıl kullanılması gerektiği gibi bilgilerin doğru kullanılması için kişisel koruyucu donanım kullanım kılavuzları önemlidir.
 
Kişisel Koruyucu Donanımların Üzerindeki İşaretler Nelerdir?
Kişisel koruyucu donanımların üzerindeki işaretler ürünün güvenliği hakkında bilgi vermektedir. Güvenli olup olmadığını anlayabilmek için üzerinde bulunan CE (Uygunluk İşareti) işaretinin uygunluğuna bakılır. CE Uygunluk İşareti ürünle ilgili üreticinin teknik düzenlemeden kaynaklanan bütün yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve ürün ile ilgili uygunluk değerlendirme işlemlerinin yapıldığını gösterir. CE işareti 01.05.2019 tarihli 30761 Resmi Gazete Sayılı Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliğindeki format ve ölçeğe uygun olmalıdır. EN ya da TS EN ifadesi ürünün standartlara uygun olduğunu gösteren numara ile ürün üzerinde olmalıdır.
Öncü İş Güvenliği Malzemeleri
Öncü İş Güvenliği Malzemeleri
Her Zaman Her Yerde Güvenlik

GÜVENLİ ÇALIŞMA ALANLARI
VERİMLİ SONUÇLAR

ÜRÜNLERİ İNCELE
Öncü İş Güvenliği Malzemeleri
Hemen Ara
WhatsApp